1. dzień.
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przylot do KUTAISI, drugiego co do wielkości miasta w Gruzji oraz stolicy regionu Imeretia. Transfer do hotelu w Kutaisi. Zakwaterowanie w hotelu. Przejazd i zwiedzanie kanionu MARTWILI z malowniczą rzeką wijąca się wśród skał. Krótki rejs pontonem po rzece. Przejazd i zwiedzanie kanionu OKATSE, spacer po wiszących pomostach o długości 780 m. Wieczorna supra – czyli kolacja ze specjałami kuchni imerytńskiej i warsztatami kuchni gruzińskiej. Powrót do hotelu. Nocleg.
2. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd z KUTAISI zapierającą dech, drogą do Swanetii. Wizyta w wiosce etnograficznej SISA TURA gdzie każdy przedmiot opowiada o kulturze i tradycjach Samegrelo oraz udział w warsztatach kulinarnych kuchni megrelskiej. Przejazd do MESTII z kilkoma przystankami, aby zrobić dobre zdjęcia w odpowiednim świetle. Po drodze postój przy imponującej tamie na rzece Enguri, która jest trzecią co do wysokości na świecie. Przyjazd do Mestii, miasta z wpisanymi na listę UNESCO średniowiecznymi kamiennymi wieżami i zabudowaniami. Tradycyjna kolacja ze specjałami swańskiej kuchni. Zakwaterowanie w pensjonacie. Nocleg.
3. dzień.
Wczesnoporanny wyjazd samochodami terenowymi nad jeziorka KORULDI na wysokości 2750 m n.p.m. skąd rozpościera się fantastyczny widok na panoramę czterotysięczników wokół Mestii. Czas na zdjęcia. Powrót do MESTII na późne śniadanie. Następnie wizyta w Domu Svanów rodziny Margiani i zwiedzanie wieży obronnej. Wycieczka samochodami terenowymi wąską i krętą górską trasą do USZGULI – jednej z najwyżej położonych w Europie wsi, w której czas zatrzymał się w miejscu i znanej z 37 zachowanych kamiennych wież pochodzących z IX-XII w. Przejazd w kierunku Szchary – najwyższej góry Gruzji, a następnie trekking w kierunku lodowca. Czas wolny na fotografowanie zachodu słońca. Powrót do pensjonatu. Kolacja. Nocleg.
4. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd wyciągiem na punkt widokowy HATSVALI z restauracją, z której rozpościera się widok na śliczną panoramę swaneckich gór. Powrót na niziny i przejazd do BATUMI – tętniącego życiem gruzińskiego kurortu nad Morzem Czarnym. Czas wolny na obiad (we własnym zakresie). Zakwaterowanie w hotelu w Batumi. Czas wolny, wieczorem spacer po mieście – zachód słońca na plaży i nocna fotografia. Kolacja w restauracji ze specjałami kuchni adżarskiej. Nocleg.
5. dzień.
Śniadanie, czas wolny (możliwy spacer klimatycznymi uliczkami starego miasta, zwiedzanie portu, podziwianie pomnika Ali i Nino lub wjazd kolejką linową na punkt widokowy). Wizyta na targu rybnym, czas wolny na obiad (we własnym zakresie). Powrót do hotelu i czas na odpoczynek. Wieczorem zdjęcia w porcie lub na plaży. Kolacja w lokalnej restauracji. Powrót do hotelu i nocleg.
6. dzień.
Poranek zdjęciowy w porcie. Śniadanie. Wykwaterowanie. Wyjazd w górzystą część Adżarii do wiosek pasterskich. Czas wolny na obiad (we własnym zakresie). Przyjazd do kurortu GODERDZI i spacery po wioskach. Kolacja w lokalnej restauracji/pensjonacie. Zakwaterowanie w hotelu/pensjonacie w Goderdzi. Nocleg.
7. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Transfer do BORJOMI. Czas wolny na obiad w lokalnej restauracji w Borjomi (we własnym zakresie) i spacer po uzdrowisku. Możliwość kąpieli w wodach mineralnych. Wieczorny transfer do KUTAISI. Zakwaterowanie w hotelu/pensjonacie. Pożegnana kolacja w pensjonacie ze specjałami kuchni gruzińskiej. Nocleg.
8. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Transfer na lotnisko. Przelot do Polski.
Kod oferty: KUTFOTO
1. dzień.
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przylot do KUTAISI, drugiego co do wielkości miasta w Gruzji oraz stolicy regionu Imeretia. Transfer do hotelu w Kutaisi. Zakwaterowanie w hotelu. Przejazd i zwiedzanie kanionu MARTWILI z malowniczą rzeką wijąca się wśród skał. Krótki rejs pontonem po rzece. Przejazd i zwiedzanie kanionu OKATSE, spacer po wiszących pomostach o długości 780 m. Wieczorna supra – czyli kolacja ze specjałami kuchni imerytńskiej i warsztatami kuchni gruzińskiej. Powrót do hotelu. Nocleg.
2. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd z KUTAISI zapierającą dech, drogą do Swanetii. Wizyta w wiosce etnograficznej SISA TURA gdzie każdy przedmiot opowiada o kulturze i tradycjach Samegrelo oraz udział w warsztatach kulinarnych kuchni megrelskiej. Przejazd do MESTII z kilkoma przystankami, aby zrobić dobre zdjęcia w odpowiednim świetle. Po drodze postój przy imponującej tamie na rzece Enguri, która jest trzecią co do wysokości na świecie. Przyjazd do Mestii, miasta z wpisanymi na listę UNESCO średniowiecznymi kamiennymi wieżami i zabudowaniami. Tradycyjna kolacja ze specjałami swańskiej kuchni. Zakwaterowanie w pensjonacie. Nocleg.
3. dzień.
Wczesnoporanny wyjazd samochodami terenowymi nad jeziorka KORULDI na wysokości 2750 m n.p.m. skąd rozpościera się fantastyczny widok na panoramę czterotysięczników wokół Mestii. Czas na zdjęcia. Powrót do MESTII na późne śniadanie. Następnie wizyta w Domu Svanów rodziny Margiani i zwiedzanie wieży obronnej. Wycieczka samochodami terenowymi wąską i krętą górską trasą do USZGULI – jednej z najwyżej położonych w Europie wsi, w której czas zatrzymał się w miejscu i znanej z 37 zachowanych kamiennych wież pochodzących z IX-XII w. Przejazd w kierunku Szchary – najwyższej góry Gruzji, a następnie trekking w kierunku lodowca. Czas wolny na fotografowanie zachodu słońca. Powrót do pensjonatu. Kolacja. Nocleg.
4. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Przejazd wyciągiem na punkt widokowy HATSVALI z restauracją, z której rozpościera się widok na śliczną panoramę swaneckich gór. Powrót na niziny i przejazd do BATUMI – tętniącego życiem gruzińskiego kurortu nad Morzem Czarnym. Czas wolny na obiad (we własnym zakresie). Zakwaterowanie w hotelu w Batumi. Czas wolny, wieczorem spacer po mieście – zachód słońca na plaży i nocna fotografia. Kolacja w restauracji ze specjałami kuchni adżarskiej. Nocleg.
5. dzień.
Śniadanie, czas wolny (możliwy spacer klimatycznymi uliczkami starego miasta, zwiedzanie portu, podziwianie pomnika Ali i Nino lub wjazd kolejką linową na punkt widokowy). Wizyta na targu rybnym, czas wolny na obiad (we własnym zakresie). Powrót do hotelu i czas na odpoczynek. Wieczorem zdjęcia w porcie lub na plaży. Kolacja w lokalnej restauracji. Powrót do hotelu i nocleg.
6. dzień.
Poranek zdjęciowy w porcie. Śniadanie. Wykwaterowanie. Wyjazd w górzystą część Adżarii do wiosek pasterskich. Czas wolny na obiad (we własnym zakresie). Przyjazd do kurortu GODERDZI i spacery po wioskach. Kolacja w lokalnej restauracji/pensjonacie. Zakwaterowanie w hotelu/pensjonacie w Goderdzi. Nocleg.
7. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Transfer do BORJOMI. Czas wolny na obiad w lokalnej restauracji w Borjomi (we własnym zakresie) i spacer po uzdrowisku. Możliwość kąpieli w wodach mineralnych. Wieczorny transfer do KUTAISI. Zakwaterowanie w hotelu/pensjonacie. Pożegnana kolacja w pensjonacie ze specjałami kuchni gruzińskiej. Nocleg.
8. dzień.
Śniadanie. Wykwaterowanie. Transfer na lotnisko. Przelot do Polski.
Kod oferty: KUTFOTO