Położony w spokojnym miejscu, na rozległym terenie pełnym zadbanej zieleni. Polecany szczególnie osobom pragnącym odpocząć od zgiełku i zatłoczonych miast. Mimo sporych rozmiarów hotelu panuje tu przyjemna i rodzinna atmosfera. Estetyczne pokoje superior i maisonette oraz miła obsługa gwarantują wygodne wakacje. Dodatkowym atutem hotelu są udogodnienia sportowe. Warto odwiedzić pobliskie Kolymbari, pełne uroku miasteczko utrzymane w typowo kreteńskim stylu, znane z doskonałych tawern z owocami morza.
wakacje z dziećmi
3 baseny
miniklub
miła obsługa
Ocena hotelu
4.8
5.0Obsługa hotelowa
4.6Pokój
4.5Wyżywienie
4.4Jakość do ceny
4.0Położenie
3.9Animacje
3.3Plaża
2.9Atrakcje w okolicy
Oferta wyprzedana. Sprawdź podobne dostępne oferty.
ważny dowód osobisty lub paszport (także dla dziecka) Przedstawione warunki wjazdowe dotyczą obywateli Polski.
Obywatelom innych państw zaleca się kontakt z właściwym konsulatem w celu sprawdzenia obowiązujących ich przepisów wjazdowych
Obowiązkowy podatek turystyczny
ok. 2-15 EUR/dzień/pokój, płatny na miejscu. Wysokość opłaty uzależniona jest od kategoryzacji obiektu.
Czas przelotu
Polska-Heraklion/Chania/Sitia ok. 2,5-3 godz.
Waluta
Euro (EUR)
Opieka podczas wakacji
rezydent, do zadań którego należy pomoc przy przylocie, wylocie oraz podczas pobytu (nie dotyczy oferty ITAKA SMART).
w przypadku oferty - ITAKA TRAVEL EXPERT: zdalna opieka polskojęzycznych ekspertów poprzez czat, e-mail lub telefonicznie. - TRANSFER: na lotnisku po wylądowaniu przedstawiciel kontrahenta Itaka SMART wskaże transfer do hotelu. Czas oczekiwania na transfer może wynieść ok. 1h. Kierowca informuje o nazwie hotelu i pomaga z bagażem. Informacja o transferze powrotnym dostępna będzie na dzień przed wylotem w aplikacji mobilnej ITAKA lub wiadomości e-mail.
Laguna Balos to niekwestionowany symbol Krety i jeden z symboli Grecji. Woda jest tu krystalicznie czysta, a zejście do morza łagodne. Idealne miejsce na leniwe popołudnie w towarzystwie cudownych krajobrazów.
Różowy piasek na Elafonisi
Plaża Elafonisi zaskakuje różowym odcieniem piasku, oferuje odwiedzającym ciepłą i przejrzystą wodę oraz unikalne formacje roślinne i skalne.
Vai
Jedna z najpiękniejszych plaż na wyspie, nazywana często „palmową plażą” za sprawą porastającego ją największego lasu palmowego w Europie. Piaszczysto-żwirowa plaża zachwyca egzotycznym charakterem i dobrze rozwiniętą infrastrukturą.
Pałac w Knossos
Ok. 6 km od Heraklionu znajdują się ruiny pałacu Minosa, który uległ zniszczeniu w wyniku trzęsień ziemi. Budowla jest związana z greckimi mitami o Ariadnie, Dedalu, królu Krety - Minosie i labiryncie Minotaura, który miał znajdować się pod pałacem. W czasach swojej świetności pięciopiętrowy pałac miał aż 1300 pomieszczeń, własną kanalizacje oraz łaźnie. Jednym z najważniejszych odkryć w Knossos są cenne freski i malunki.
Chania
Chania kusi pięknym Starym Miastem i Portem Weneckim oraz kolorowymi kamieniczkami. Idealne miejsce na długi spacer i chwilę oddechu w jednej z nadmorskich tawern.
Agios Nikolaos
Niezwykłe nadmorskie miasteczko, którego sercem jest… jezioro! Warto odwiedzić dzielnicę portową i przespacerować się wąskimi uliczkami.
Kultura minojska
Kultura minojska, która pozostawiła po sobie wspaniałe zabytki oraz tradycje rolnicze kultywowane do dnia dzisiejszego. Grecja jest nazywana kolebką cywilizacji europejskiej, a Kreta to wyspa, która miała ogromny udział w tym historycznym procesie.
Góry i wąwozy
Wysokie góry poprzecinane głębokimi wąwozami zachęcają do wędrówek i wspinaczek. Kreta oferuje wiele możliwości dla osób, które lubią spędzać czas wakacji aktywnie.
Tradycja
Szacunek dla tradycji, który przejawia się w każdym aspekcie życia mieszkańców Krety- uprawach oliwek, winnej latorośli, uroczystościach religijnych, muzyce, kuchni.
Kuchnia
Zróżnicowana kuchnia kreteńska, która bazuje na produktach naturalnych. Głównymi składnikami wielu potraw są warzywa, zioła, oliwa z oliwek, sery, jagnięcina oraz kozina. Tawerny bazując na kreteńskiej tradycji kulinarnej oferują wybór aromatycznych smacznych potraw takich jak boureki, moussaka, stifado, souvlaki, gemista, przygotowywane na różne sposoby ryby oraz owoce morza.