phone mobile mobile pin heart heart user user Biuro Podróży ITAKA Flag of Belarus airplane
>Наши предложения>

Канада

Коротко о направлении

  • kraina grizzly, wielkich jezior i lasów
  • słynny wodospad Niagara
  • zachwycające krajobrazy Gór Skalistych
  • multikulturowe Toronto i olimpijskie Vancouver
  • Montreal z największym podziemnym miastem na świecie

Посмотри предложения

Drugie co do wielkości państwo świata, na którego ogromnych przestrzeniach piękno przyrody objawia sie w całym majestacie. Ponad 50% kraju zajmuja lasy, jednym z najbardziej popularnych drzew jest klon, który widnieje na fladze narodowej Kanady.

Wizy:

Osoby podróżujące do Kanady drogą lotniczą w ramach ruchu bezwizowego (w tym obywatele RP) muszą posiadać elektroniczne potwierdzenie podróży (Electronic Travel Authorization – eTA), które można uzyskać:

1) za pośrednictwem B.P. ITAKA
Opłata za eTA i pośrednictwo wynosi: 60 PLN/os.
Dane potrzebne do uzyskania eTA za pośrednictwem B.P. ITAKA:
1. skan pierwszej strony paszportu (strona ze zdjęciem w bardzo dobrej jakości, paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu do kraju)
2. szczegółowe dane dotyczące zatrudnienia (nazwa firmy, adres, stanowisko)
3. numer telefonu kontaktowego
4. dokładny adres zamieszkania
5. jeżeli Klient kiedykolwiek starał się o wizę turystyczną, pracowniczą lub ETA do Kanady należy podać: w przypadku wizy pracowniczej - numer UCI, który znajduję się na wizie, w przypadku wizy turystycznej lub ETA -  dokładny numer wizy.
Wyżej wymienione dane należy wysłać najpóźniej 7 dni przed wylotem na adres e-mail: wiza@itaka.pl. W temacie maila należy wpisać: KANADA i podać termin wylotu.


2) online za pośrednictwem platformy internetowej eTA:
W celu rejestracji należy wypełnić formularz dostępny na stronie: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Więcej informacji na: http://polakzagranica.msz.gov.pl/Kanada,CAN.html oraz http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp

Do uzyskania eTA potrzebne są: paszport, adres e-mail i karta kredytowa.

Opłata za eTA wynosi: 7 CAD/os., płatności można dokonać wyłącznie przy użyciu karty kredytowej.
Paszport z aktualnym zdjęciem musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu do kraju.


Zawsze aktualne informacje na temat stanu bezpieczeństwa w danym kraju, znajdują się na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych po wybraniu miejsca docelowego podróży. 

arrow-rightarrow-rightclockfacebooktwitter